Fuss, alkoss, gyarapíts...

Fuss, alkoss, gyarapíts...

IGYAK MÁ EGY FRÖCSIT ! HA MÁ ITT VAGYOK !

avagy ahogy egy jó bornak is érnie kell, úgy egy jó beszámolónak is

2019. március 26. - rungariangirl

„IGYAK MÁ EGY FRÖCSIT! HA MÁ ITT VAGYOK”

( 2019. február 23. - Szekszárd ) 

 

 

Egy jó bornak is érnie kell, ahogy egy jó beszámolónak is .

Van az úgy hogy az ember felkel hajnalban , ráadásul hétvégén, amikor elvileg aludhatna. Összekaparja magát valahogy, miközben ott lebegnek a gondolatok a fejében, hogy „Minek, miért csinálom ezt? mi a sz°rnak kelek fel” De aztán mégicsak bevergődik az autóba, hogy aztán 140 km rel odébb legurítson egy Kisfröccsöt, és persze egy igazi, jó sportember nem jár egyedül, visz magával még 3 bolondot.

 

(íme az egyik )

Ahogy megpillantottuk a Tolnai dombságot, ezt a fenséges tájt, nah jó rögtön átment az agyunkon, hogy valahol ott kell majd felfutni, a csodálatot átvette a rettegés. Pedig én nagy arccal még mondtam az autópályán robogva, hogy „mit nekem Szekszárd, ezek csak D o m b o k ! „ „Ahhhaa”, a mindent megjárt, tapasztalt sporttárs persze már felvilágosított, hogy NEM csak …

 

De akkor is rögtön szembejött és arcul csapott a vidéki hangulat, a szívélyes vendéglátás, a mesés környezet. A terepfutás bensőséges, egyedi világa, ami még egyedibb, még bensőségesebb a Vidék által. Ezt bárhol megtapasztalhatja az ember lánya, ha elmegy egy vidéki, falusi mezei futóversenyre.

 

 

Ismerős bárkinek Szirtes Ági alkoholista figurájának jelmondata, ami már szállóigévé vált: „Igyak má egy fröcsit! Ha má itt vagyok”. Szóval ha má itt vagyok és ennyit utaztam akkor hadd igyak már. Az sem kérdés, hogy jó fröccsöt csak jó borból érdemes készíteni. Itt minden adott volt egy jó kisfröccshöz, lankás hullámzó dombok, szikrázó napsütés, mesés táj, tűpontos track, kellő mennyiségű , minőségű frissítés, a célban személyesen Márkus Öcsi gratulációi. Majd a jó bor nem csak itatja hanem eteti is magát, a húsevőkre gulyás , a vegánokra lasagne várt.

Szóval ettünk, ittunk, jól mulattunk.

 

De íme a bizonyíték futottunk is, és másztunk is:

 

 

Azt mondják, József Attila is kisfröccsöt ivott, csak ő hívta, hogy fütty. Tudniilik egy füttynyi idő alatt bedobta és ment tovább. Hát nekem a füttynél kicsit tovább tartott, de mint egy jó fröccs, kellően felfrissített és enyhe bódulatot okozott. Jövőre minimum egy nagyfröccsöt legurítok.

Köszönöm az élményt Márkus Öcsinek , az összes szervezőnek és közreműködőnek

Köszönöm a fotókat Szasza, Mariann, Géza és mindenki :D

 

Ha Szekszárd és környékén jártok, mindenképpen látogassatok el a Bodri Pincészetbe, borterasz, étterem, tavacska a völgy aljában, igazi mesés birtok:

Szekszárd déli határában, a festői szépségű Faluhely-dűlőben található a Bodri Birtok, melyet egy önálló kis világnak tekinthetünk. Igazi borturisztikai komplexum, hiszen borászatot, rendezvénycentrumot, éttermet, látványkonyhát és vendégházakat is magában foglal.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rungariangirl.blog.hu/api/trackback/id/tr4914717139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása